Hazine ve Maliye Bakanlığı, 500 Bin Mükellefi Taradı ve 40 Binini Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 40 Bin Mükellefi Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), 2024 yılı hesap dönemine ilişkin 500 bin mükellefi taradı ve 2,9 trilyon lira ticaret hacmine sahip 40 binini riskli buldu.

VDK’nin Risk Analiz Merkezi tarafından gerçekleştirilen analiz çalışmasında, vergisel risk unsurları dikkate alınarak 500 bin mükellef incelendi. Yapılan çalışmada, 40 bin mükellefin riskli grup içerisinde yer aldığı ve yıllık ticaret hacminin 2,9 trilyon lira olduğu tespit edildi.

Mükelleflerin risk puanları ve gönüllü uyum düzeylerine göre uygulanacak denetim türleri çeşitlendirilecek. Yüksek risk taşıyan mükelleflerde daha kapsamlı “aramalı inceleme” yöntemleri kullanılırken, düşük riskli mükelleflerde ise izaha davet, sınırlı inceleme veya gönüllü uyum gibi esnek yaklaşımlar tercih edilecek.

Yeni başlatılan Beyanname Gözetim Programı ise riskli ancak uyum potansiyeli taşıyan mükelleflere odaklanacak. Bu program sayesinde mükellefler beyan öncesinde uyarılar alarak daha dikkatli beyanda bulunmaları sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ileri analiz teknikleri ve saha denetimlerinin vergi uyumunu artırmayı hedeflediğini belirtti. Tüm mükellefleri vergiye gönüllü uyum sürecine katılmaya çağıran Bakan Şimşek, riskli grupta yer alan mükellefleri izaha beklediklerini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Deniz Çiçek Palabıyık – Ekonomi

Related Posts

16 milyon emeklinin kaderi yarın belli oluyor! TÜİK, ENAG’dan yine fark yiyecek

Türkiye’deki ekonomik kriz ve ardı ardına gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Düşük emekli maaşları da vatandaşı isyan ettirdi. Geçim konusunda sıkıntı yaşadıklarını her seferinde dile getiren emekli vatandaş maaşlarına geçimlerini …

Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Trafik sigortasında yeni dönem, pert kararı artık çok daha zor

Bugün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte araç sigortalarında köklü bir değişim başladı. Artık araçları perte çıkarmak eskisi kadar kolay olmayacak. Onarım masrafı, aracın piyasa değerinin yüzde 60’ını aşmadıkça sigorta şirketi pert kararı veremeyecek. İşte yeni sistemin tüm detayları…

Bugün son gün: 140 bin lira ceza ödemeyin!

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında vergi mükelleflerine getirilen yeni zorunlulukta 30 Haziran son gün. Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) taktırmayan kullanıcılar, 7 bin TL ile 140 bin TL …

‘Yavuz Sultan’ tren ihalesi bu yıl

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek demir yolu hattı için finansman konusunda Dünya Bankası ile önemli mesafe kaydedildiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bu sene içerisinde ihaleyi gerçekleştirerek, gelecek yıl da projeye başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Enflasyonun hamburgere dudak uçuklatan yansıması: Hamburgere 4 yılda yüzde 709 zam geldi!

Ekonomide kriz yok diyen iktidarın aksine, yurttaş her geçen gün artan fiyatlarla boğuşuyor. 2021’de 53 liraya satılan hamburger menüsü bugün 429 liraya çıkarken, üç yılda fiyat artışı yüzde 709’u buldu.

Araç sahipleri dikkat: 2 gün kaldı, yaptırmayanlara 140 bin lira ceza

UTTS cihazının montaj işlemlerinin tamamlanmasına sadece 2 gün kaldı. Taktırmayanlar 7 bin liradan 140 bin liraya kadar değişen tutarlarda para cezası uygulanabilecek.