Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balık Tüketimi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Balık, beyin ve göz gelişimi için gerekli olan omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Hamile ve emziren kadınların yeterince omega-3 almaları önemlidir. Ancak yüksek cıva içeren balıklardan kaçınmaları önerilir.

Balık alımı, yaşlı yetişkinlerde zihinsel düşüşün azalmasıyla bağlantılıdır. Düzenli olarak balık yiyen insanların beyin merkezlerinde hafızayı ve duyguyu kontrol eden gri madde daha fazladır.

Yağlı balık çeşitleri, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri, depresyonla mücadelede etkili olabilir. Ayrıca, balık yemek tip 1 diyabet riskini azaltabilir ve bazı otoimmün rahatsızlıklarla ilişkilendirilmiştir.

Bazı araştırmalar, daha fazla balık yiyen çocukların astım riskinin azaldığını göstermektedir. Ayrıca, daha fazla balık tüketen insanların, Age-Related Macular Degeneration (AMD) riskinin düşük olduğu bilinmektedir.

Haftada en az bir porsiyon balık tüketmek, kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.

Related Posts

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.