Bankacılık sektörünün marttaki karı 216,1 milyar lira oldu

BDDK Raporuna Göre Türk Bankacılık Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan Mart 2025 dönemine ait rapora göre, Türk Bankacılık Sektörü’nün konsolide olmayan ana göstergeleri büyümeye devam ediyor. Sektörün aktif büyüklüğü 2024 sonuna göre 3 trilyon 474 milyar 278 milyon lira artarak 36 trilyon 131 milyar 512 milyon liraya yükseldi.

Sektördeki en büyük aktif kalemi olan krediler mart ayı itibarıyla 17 trilyon 633 milyar 383 milyon lira olarak belirlendi. Aynı dönemde menkul değerler toplamı da 5 trilyon 765 milyar 848 milyon lira oldu. Kredilerin takibe dönüşüm oranı ise yüzde 1,93 seviyesinde gerçekleşti.

Bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı olan mevduat ise 2024 sonuna göre yüzde 11,9 artarak 21 trilyon 145 milyar 469 milyon liraya yükseldi. Öz kaynak toplamı ise aynı dönemde yüzde 6,5 artarak 3 trilyon 86 milyar 863 milyon liraya ulaştı.

Mart sonu itibarıyla sektörün dönem net karı 216 milyar 114 milyon lira olarak gerçekleşirken, sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 17,63 olarak kaydedildi. Türk Bankacılık Sektörü’nün istikrarlı büyüme gösterdiği görülüyor.

Related Posts

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Et ve su sıkı markajda! Fiyat uyanıklarına göz açtırılmayacak

Özellikle temel gıdadaki fiyat hareketliliğine yönelik yoğun denetimde olan piyasada su ve kırmızı et ürünleri sıkı markajda. Su fiyatlarında rekabet ortamı dengelenmeye çalışılırken; et üzerinde ise Kurban Bayramı öncesi baskı olmaması için çalışmalar yapılıyor.

Bakan Bayraktar tarih vererek canlı yayında duyurdu: Yeni müjde Karadeniz’den gelebilir

Bakan Bayraktar “Bu ay içinde yeni bir müjde paylaşabiliriz. Yeni müjde Karadeniz’den gelebilir” diyerek müjdeyi duyurdu. İşte detaylar…

En sonunda depremzedelerin yüzünü güldüren bir haber kuraklığa rağmen tarlalardan geldi

Hatay’ın bereketli Amik Ovası, bu yıl siyah havuç üretiminde sevindirici bir gelişmeye sahne oldu. Genellikle sanayi sektöründe doğal gıda boyası olarak kullanılan bu özel sebzede, elde edilen verim oranındaki belirgin artış, bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir