Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi?

Diş teli tedavisi hakkında uzmanlar önemli bilgiler veriyor.

Günümüzde ağız, diş ve çene sistemindeki kapanış problemlerini düzeltmeyi amaçlayan ortodonti tedavisi, diş telleri ile dişleri düzgün sıralayıp estetik bir görüntü sağlamayı hedefler. Ağız dışı apareyler, klasik metal braketler, porselen braketler ve içten takılan diş telleri gibi çeşitleriyle birçok alternatif sunmaktadır. Son yıllarda ise şeffaf plaklarla (Invisalign) tedavi olan kişiler neredeyse anlaşılmamaktadır.

Ortodonti tedavisi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak genel olarak, erişkin hastalarda 1-1,5 sene arasında sürdüğü söylenebilir. Dişlerin düzeldikten sonra eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi, vakaya göre değişik aparatlarla yapılmaktadır.

Diş Telleri ve Yaşam Tarzı

Ortodonti tedavisi dişlere zarar vermeden uygulanmaktadır. Tedaviler bazı çocuk hastalarda 3-4 sene sürebilmektedir. Tedavinin ilk haftasında ufak şikayetler olabilir ancak sonrasında bu durum insanların yaşam tarzı haline gelmektedir. Her yaş grubundan ve meslek grubundan hastalar bu tedaviyi görebilmektedir.

Estetik açıdan dişlerin önemi büyüktür. Ortodonti tedavisi dişlere zarar vermeden yapılabilecek en mantıklı çözüm olarak vurgulanmaktadır. Ayrıca sadece problemi düzeltmekle kalmaz, ağız yapısını olumlu yönde değiştirerek daha güzel bir görüntü sağlar.

Ailelerin çocuklarını 6 yaşından sonra ortodonti uzmanlarına muayene ettirmesi önemlidir. Çünkü çocuklarda çene problemleri ve diş çapraşıklıkları erken yaşta tedavi edilmelidir.

Ortodonti Tedavisi Ücretleri

Ortodonti tedavisi kişilerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlar. Tedavi ücretleri uygulanacak tedavi şekline ve süresine göre değişiklik gösterir. En doğru bilgi için ortodonti uzmanına başvurulması önerilir ve genel olarak estetik protez uygulamalardan daha uygun maliyetlidir.

Hekimlere Karşı Güven Duygusu

Diş hekimlerine güvenmek önemlidir. Ortodonti tedavisi öncesinde kişilerin detaylı bilgi alması korkularını azaltabilir. Tedavi süreci genellikle zorlu değildir ve kişilerin korkuları genellikle ön yargılara dayalıdır. Küçük yaşlarda edinilen olumsuz deneyimler bu korkuların oluşmasına sebep olabilir.

Related Posts

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.