İstanbul Tıp mezunları: “Psikolojik şiddet, mobbing ve çürük binalar içinde eğitildik”

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, yeni mezunlarını coşkuyla uğurladı. Mezuniyet töreni sırasında öğrencilerin kat ettiği zorlu eğitim yoluna dair yapılan eleştiriler dikkat çekti. Öğrenciler, törende binaların depreme karşı güçlendirilmemesi ve sistemsel sorunların yanı sıra intörn hekimlerin psikolojik şiddete maruz kaldığını dile getirdi.

İstanbul Tıp Fakültesi’nin 198. dönem mezuniyet töreni sadece akademik başarıyı değil, Türkiye’deki hekimlik koşullarının zorluğunu da ortaya koydu. Mezuniyet Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte öne çıkan konular arasında öğrencilere yönelik baskı, eğitim koşullarının zorluğu ve maaş adaletsizliği yer aldı.

“TUTANAK İLE TEHDİT EDİLDİK”

Mezuniyet Komitesi, okulun imkansızlıklarını vurgulayarak, “Hekimlik mesleğine ilk adımı attığımız son yıl, personel eksikliği nedeniyle sık sık görev tanımımızın dışında işler yapmak zorunda kaldık. Aynı anda hemşirelik hem de başka görevleri yerine getirmek, karmaşık sorumluluklarla baş etmek zorunda kaldık. Bu durumlarda reddetmemiz halinde tehdit edildik. Bazı asistan hekimler ve akademisyenler, bizi küçümseyerek psikolojik şiddete maruz bıraktı. Mavi binadaki personel tuvaletlerini deprem sonrası hasar almalarına rağmen kullanmamızı isteyen hocalarımıza bile teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“BÜTÇE YETERSİZLİĞİNİN BEDELİNİ ÖDEDİK”

Birincilikle mezun olan Aleyna Turgut, hastane bütçelerinin yetersizliğine dikkat çekerek “Hasta başında uzun süre beklemek, görev tanımımız dışında işler yapmak, bütçe kısıtlamaları ve personel eksikliği gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kaldık. Tüm bunların altından biz intörnler olarak kalktık! Ancak asla unutulmamalıdır ki biz yalnızca öğrenci değil, geleceğin hekimleri olarak buradayız” dedi.

Zorlu süreçte psikolojik baskıya maruz kaldıklarını belirten Turgut “Asistan hekimlerle iletişim halinde olmamıza rağmen bazıları bizi rahatsız edici tavırlar sergiledi. Yaptığımız görevlerin görmezden gelinmesi, kırıcı davranışlar ve ameliyathane dışında bırakılmamız büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ancak unutulmamalıdır ki burası salt hastaların tedavi edildiği bir yer değil, bizim varlığımızla anlam kazanan bir tıp fakültesidir!” şeklinde konuştu.

Related Posts

YUNT, “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınıyla her cumartesi dinleyicilerle buluşacak

YUNT, “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınıyla her cumartesi dinleyicilerle buluşacak

ADANA DEPREMLE SALLANDI! Son dakika depremler AFAD ve Kandilli listesi 24 Haziran – Canlı: Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Az önce deprem mi oldu?

Son dakika deprem haberleri 24 Haziran Salı yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak AFAD tarafından kaydedilen verilere göre saat 00.08’de Bingöl’de 3.8 büyüklüğünde ve saat 07.09’da Adana Saimbeyli’de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise Adana Saimbeyli’deki depremin büyüklüğü 4.6 olarak açıklandı. Öte yandan yine AFAD verilerine göre saat 07.12’de ise Muğla Datça açılarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 24 Haziran son depremler listesi…

Mimikri nedir, ne demek? 2025 AYT Mimikri sorusu cevabı

Mimikri, evrimsel biyolojide bir türün başka bir türe benzer özellikler geliştirmesi, yani taklit etmesidir. Bu benzerlik genellikle görsel olmakla birlikte, ses, koku ve davranış benzerlikleri de olabilir. Mimikri sayesinde türler, avcılardan korunabilir, avlarını kandırabilir veya yaşamlarını sürdürebilirler. Örneğin, zararsız bir canlı, zehirli veya tehlikeli bir canlıyı taklit ederek kendini koruyabilir.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Büyük Menderes’in Hikâyesi 11 Haziran’da Salt Beyoğlu’nda

Büyük Menderes’in Hikâyesi 11 Haziran’da Salt Beyoğlu’nda

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı mı? 2025 MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı mı? 2025 MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?