LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

LGS Sınav Sonuçları Açıklanıyor: Tercih Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

15 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenciler ve veliler için heyecanlı bir sürecin başlangıcı olan tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sadullah Oğuz, öğrencilere ve velilere bu süreçte dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

Öğrencilerin Tercih Sürecinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Sadullah Oğuz, tercih sürecinin sadece bir okul seçimi olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin kişisel, akademik ve sosyal gelişimlerini etkileyecek önemli bir karar olduğunu belirtti. Öğrencilerin sadece sınav sonuçlarına değil, hayallerine ve isteklerine de odaklanmaları gerektiğini söyleyen Oğuz, tercih yaparken okulların atmosferini, akademik kadrosunu, ulaşım imkanlarını ve sosyal imkanlarını dikkate almaları gerektiğini ifade etti.

Tercih Sıralamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Oğuz, tercih sıralamasında öğrencilere üç farklı yol olduğunu aktardı. Merkezi sınavla öğrenci alan liseler için en fazla 10 tercih yapılabileceğini belirten Oğuz, ilk üç sıraya hayal ettikleri okulları yazmalarını önerdi. Orta sıralara rahatlıkla girebilecekleri okulları yazmalarının faydalı olacağını söyleyen Oğuz, son sıralara ise açıkta kalmamak adına yerleşebilecekleri okulları yazmaları gerektiğini belirtti.

Velilerin Rolü: Dinlemek ve Destek Olmak

Velilerin bu süreçte önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Oğuz, velilere öğrencilerini dinlemelerini, fikirlerine değer vermelerini ve karar sürecinde onların yanında olmalarını tavsiye etti. Velilerin kendi isteklerini çocukları üzerinden gerçekleştirmeye çalışmalarının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Oğuz, velilere tercih edilecek okulların öğrenciye ne katabileceğini düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Demirören MTAL’de Yapay Zeka Bölümü Açılıyor

Oğuz, düşük puan alan öğrencilere de umut olabilecek bir seçenek olduğunu belirtti. OBP puanıyla çok iyi okullara yerleşebileceklerini ifade eden Oğuz, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılacak Yapay Zeka Bölümü ile öğrencilere yeni bir olanak sunduğunu belirtti.

Related Posts

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS-2 İngilizce sınav sonuçları açıklanma tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2 İngilizce) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yüksek lisans, doktora, akademik kadro başvuruları ve dil tazminatı gibi amaçlarla İngilizce dil yeterliliğini belgelemek isteyen binlerce adayın katıldığı sınavın sonuçları, ÖSYM’nin resmi takvimine göre açıklanacak. Peki, 2025 YDS/2 İngilizce sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YUNT, “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınıyla her cumartesi dinleyicilerle buluşacak

YUNT, “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınıyla her cumartesi dinleyicilerle buluşacak

ADANA DEPREMLE SALLANDI! Son dakika depremler AFAD ve Kandilli listesi 24 Haziran – Canlı: Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Az önce deprem mi oldu?

Son dakika deprem haberleri 24 Haziran Salı yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak AFAD tarafından kaydedilen verilere göre saat 00.08’de Bingöl’de 3.8 büyüklüğünde ve saat 07.09’da Adana Saimbeyli’de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise Adana Saimbeyli’deki depremin büyüklüğü 4.6 olarak açıklandı. Öte yandan yine AFAD verilerine göre saat 07.12’de ise Muğla Datça açılarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 24 Haziran son depremler listesi…

İstanbul Tıp mezunları: “Psikolojik şiddet, mobbing ve çürük binalar içinde eğitildik”

Çapa Tıp Fakültesi 198. mezuniyet törenine İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Komitesi ve öğrencilerin yaptığı açıklamalar ve eylemler damga vurdu. Öğrencilerin eleştirileri tıp mezunlarının yurt dışına yönelme gerekçelerini gözler önüne serdi.

Mimikri nedir, ne demek? 2025 AYT Mimikri sorusu cevabı

Mimikri, evrimsel biyolojide bir türün başka bir türe benzer özellikler geliştirmesi, yani taklit etmesidir. Bu benzerlik genellikle görsel olmakla birlikte, ses, koku ve davranış benzerlikleri de olabilir. Mimikri sayesinde türler, avcılardan korunabilir, avlarını kandırabilir veya yaşamlarını sürdürebilirler. Örneğin, zararsız bir canlı, zehirli veya tehlikeli bir canlıyı taklit ederek kendini koruyabilir.

Üniversiteler, sıfır atık için harekete geçiyor… YÖK ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.