Rengi solan, sararan çamaşırların kurtarıcısı! Makineye 1 kaşık şeker atınca yepyeni çıkarıyor

Evin içinde oluşan herhangi bir durum perdelerinizin veya eşyalarınızın çabuk solmasına neden olabilir. Evin içinde tüketilen sigara, doğal gaz çalışması gibi faktörler de evdeki eşyaların rengine etki eder.

Kıyafetlerinizi sararma, solma probleminden kurtarmak ve eskisinden daha yeni hale getirmek için çamaşır makinesine bir kaşık şeker eklemek yeterli oluyor. Dilerseniz küp şeker de kullanabilirsiniz.

Kıyafetler genellikle hava kirliliği, sık sık yıkama, ve pek çok farklı durumdan dolayı yıpranabilir. Ancak yanlış yıkama türleri buna sebep olan en büyük etkenlerden biri.

Bunun için çamaşırlarınızı yıkamadan önce bir kaşık şeker eklemeyi unutmayın. Şeker sayesinde çamaşırlar normalinden çok daha iyi temizlenebilir. Kirlerden tam anlamıyla arıtarak bembeyaz çamaşırlar elde edebilirsiniz.

Kumaş kıyafetler yıkanırken içerisindeki şeker, deformasyona karşı belirli bir koruyucu etki sağlar. Özellikle doğal ipek, yün veya kaşmir kıyafetler için şeker etkili bir temizleyicidir.

Tatlı bir içeriği olan şeker, beyaz kıyafetlere ekstra beyazlık sağlar. Kıyafetlerdeki etkiyi görebilmek için bir leğene ılık su döküp 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Çamaşır makinesinde yıkadığınız çamaşırları içine koyup yarım saat bekledikten sonra etkiyi fark edebilirsiniz.

Kıyafetleri şeker malzemesiyle yıkadığınızda kıyafetlerin kendi rengini koruması için etkili olur. Bunun için 1 yemek kaşığı şekeri çamaşır makinenizin deterjan haznesine eklemeniz gerekiyor.

Temizlemek için çamaşır makinesi yöntemini uygulamak istemiyorsanız el ile yıkayabilirsiniz. Bir leğenin içine 5 litre ılık su dökün. 1 yemek kaşığı şekeri eritin ve rengini yenilemek istediğiniz giysileri içine koyun.

Bir saat beklettikten sonra temiz suyla durulayın. Çamaşırları beyazlatmak için denemek isteyenlerin ise aynı karışımı hazırlayıp 30 dakika bekletmesi yeterli olacaktır. Ardından etkili farkı çamaşırlarınızda göreceksiniz.

Çamaşırları beyazlatmak denince akla gelen ilk çözümlerden biri de karbonat. Tıpkı şekerin faydalı etkilerinde olduğu gibi karbonat da çamaşırları beyazlatmada güçlüdür.

Karbonat kullanarak çamaşırları beyazlatmak için tambura bir kaşık dolusu karbonat ekleyin. Farklı bir alternatif olarak da deterjanla karıştırabilirsiniz. Karbonat, yalnızca çamaşırları beyazlatmakla kalmayıp makinedeki kireci de giderebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir